Un album foto cu o atingere de artist

Irina Groza si Robert Trica, fotografii de la Cromatica iubesc si colectioneaza cartile de povesti cu ilustratii deosebite. De cand s-au apucat de fotografie si de realizat albume si-au dorit sa le faca altfel decat restul lumii. Au tot vorbit cu oameni care fac lucruri speciale din piele sau din alte materiale, dar nu i-a convins nimeni si nimic. In ultimul an, au inceput sa viseze la o colaborare cu un artist ilustrator. Dupa multe cautari a venit si ziua in care au intalnit pe cineva care le-a transpus visul in realitate.

“…albumele noastre foto, care au importanta misiune de a ramane zeci de ani intr-o familie si de a spune o poveste, trebuie sa aiba o coperta adecvata pentru… o poveste. Trebuia sa gasim pe cineva deosebit, care sa le inteleaga destinul si sa ilustreze potrivit aceste mari carti cu poze.”

Aceasta este pe scurt istoria aparitiei unor albume foto deosebite gandite si simtite de Cromatica Photography.  Mi-a placut foarte mult ideea, iar in momentul in care am vazut prima ilustratie am rugat-o pe Irina sa-mi spuna toata povestea pe care va invit s-o cititi mai jos.

Un album foto cu o atingere de artist

Ideile bune au raul obicei de a nu veni atunci cand le cauti, ci cand aproape ai uitat sa le mai astepti. Si parca tot asa se indeplinesc dorintele, intr-un moment oarecare de liniste si usoara dezamagire, in care te-ai eliberat de apasarea lor.

Aveam de mult timp ideea unui album ilustrat ca o carte de povesti, dar probabil ca era un soi de incrancenare in cautarile noastre care nu ne lasa sa vedem lucrurile simplu si clar. Apoi, o iarna mai lunga, mai mult timp pentru privit si pentru gandit, o zi cu viscol, o intalnire la un ceai cu Irina Dobrescu si gata. Ideea prindea viata cand aproape o abandonasem.

Un album foto cu o atingere de artist
Irina a avut nevoie de un text pentru a ilustra primul album de acest fel – mai exact de o poveste, oricat de mica. I-am trimis un singur rand si am primit inapoi un ochi de cer care se casca, plin de ceea ce va fi, peste casa cu pendul si carti a unui cuplu la inceput de drum. Eram fermecati. Imaginea ne amintea parca de ceva ce iubisem demult, dar nu mai stiam ce anume. Dupa cateva zile, ne-am dat seama ca era cartea Norii, a lui Petru Cretia. Am deschis-o imediat si ne-am amintit: Privind, privind mereu ai sa-ntelegi, fara-ndoiala c-ai sa intelegi, ca viata este un prilej.

Spre marea noastra bucurie, Irina poate ilustra povesti intr-un mod magnific – si nu doar povesti pentru copii, ci povestea adevarata a oricarui cuplu pentru care noi vom crea un album foto. Fotografiile lor pot fi invelite intr-o coperta unicat, creata special pentru ei si care va putea spune, copiilor si nepotilor, una dintre cele mai frumoase povesti din familie, cea cu care a inceput totul.

Un album foto cu o atingere de artist
Cromatica iubeste povestile si traieste pentru imaginile lor extraordinare. Abia asteptam sa descoperim toate cele peste 20 de povesti ale acestui an si sa ne lasam inspirati de fiecare dintre ele.

Probabil ca este cea mai frumoasa coperta de album pe care am vazut-o pana acum.  Va place? :)
Irina, multumesc pentru poveste si imaginile superbe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lasa un comentariu

XHTML: Puteti utiliza si urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>